over

Ik ben geboren op 17 februari 1950 in Apeldoorn, gehuwd en heb 3 kinderen. Na mijn (ir.) studie sociologie en bedrijfskunde aan de Landbouw Universiteit Wageningen heb ik van 1974 tot 1977 in opdracht van het (toenmalige) Ministerie van CRM onderzoek gedaan naar de financiële besluitvorming van jonggehuwden, resulterend in oktober 1977 in mijn promotie tot Doctor in de Landbouwwetenschappen.

In augustus 1977 ben ik in dienst getreden bij de Taskforce Technological en Social Forecasting van Philips in Eindhoven. Van 1980 tot 1985 heb ik gewerkt voor Corporate External Relations. In de daarop volgende periode (1985 – 1988) was ik als hoofd Strategy bij Philips Medical Systems verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de strategische visie en bijbehorende beleidsplannen van de divisie Medical Systems. Vanaf 1988 tot eind 1995 was ik hoofd Risk Management van de Philips Corporate Insurance afdeling van het IAK (Philips Assurantiekantoor).

Daarna heb ik van 1995 tot 2004 leiding gegeven aan het Philips Annual Report Office, verantwoordelijk voor de Philips kwartaal- en jaarverslaggeving. Tevens ben ik in die periode vanaf het allereerste begin (1998) betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Philips General Business Principles. Aanvankelijk als lid van de Editorial Committee en vervolgens als lid van de Review Committee. Sinds 2000 ook in de functie van Executive Secretary van de Review Committee en hoofd van het Philips Business Ethics Office, verantwoordelijk voor de wereldwijde implementatie van de Philips General Business Principles. Op dit terrein heb ik Philips vanaf 1998 vertegenwoordigd in de VNO-NCW Commissie Multinationale Ondernemingen (CMO). Deze commissie formuleert het werkgeversbeleid met betrekking tot internationale aspecten van corporate social responsibility. Daarnaast ben ik lid van de werkgroep “Corporate Social Responsibility” van de Raad voor de Jaarverslaggeving.

Mijn sterke punten zijn mijn brede kennis en ervaring op het gebied van business ethics, compliance en (geïntegreerde) rapportage, kwaliteit van werk, betrokkenheid en projectmanagement vaardigheden. Kijk voor meer uitgebreide informatie over mijn opleiding, expertise, vaardigheden en loopbaan op mijn Linkedin profiel. Voeg me toe bij Linkedin als je denkt dat het handig is om met mij in contact te blijven.

Publicaties:
  • “Opzet en ontwikkeling van een bedrijfsethiek- en integriteitsbeleid”, Ondernemen zonder corruptie – Normenkader, management en praktijkervaringen, Mede-auteur, (Uitgeverij Kluwer, Deventer, 2013) – Bekijk de PDF ( 16 pagina’s, 0.1 Mb)Bestel het boek (Kluwer)
  • “Critical role for Audit Committees in overseeing company efforts to eliminate bribery and corruption”, Auteur, Final paper NCD-Nyenrode Commissarissencyclus (Nyenrode Business Universiteit, 2013) – Bekijk de PDF (7 pagina’s, 0.2 Mb)
  • “Bedrijfsethiek en Compliance”, Jaarboek Corporate Governance 2011, Mede-auteur (Uitgeverij Kluwer, Deventer, 2011) – Bekijk de PDF (14 pagina’s, 0.05 Mb)

Ronald Stein

Ronald Stein
info@ronaldstein.nl
M +31 6 54657289
Florapark 19, 5644 BW Eindhoven

KvK 59388846

Bekijk mijn profiel bij LinkedIn

You can also contact me in English or German. Have a look at my English Linkedin profile for more background.

© 2019 · Ronald Stein